Schriftelijke presentatie Rudolf M. Fontein, RMFconsult

                                               

Voor wie ik

wat kan betekenen

Voor iemand die in haar of zijn werksituatie tegen barrières aanloopt en die aan oplossingen werken wil, maar nog niet precies weet hoe dat kan worden aangepakt én geklaard, ben ik de gesprekspartner.

 

In het verlengde daarvan richt ik me ook op een team of afdeling waarbij ongewenste, stroeve samenwerkingsproblemen tot ware teamconflicten spelen.

 

Op mijn palet: individu, werksituatie of het ontbreken ervan; teamvorming of samenwerking; de mix wordt bepaald door de vraag.

 

 

Persoonlijke geschiedenis:

Begeleiden en coachen van mensen als rode draad en bron van inspiratie in mijn loopbaan, sinds 1973 werk ik mét en vóór mensen.

1. In Jeugdhulpverlening, in de Psychosociale hulpverlening aan Volwassenen en ging ik in de loop der jaren steeds meer leidinggevende en managementtaken vervullen.

2. Vanaf 1987 werkte ik als directeur van een organisatie voor Maatschappelijke Dienstverlening voor mensen met een verstandelijke handicap, een organisatie met 45 medewerkers.

3. Daarna startte ik in 1996 als zelfstandige een eigen buro voor Training en Coaching, werkte ik parttime als Human Resource Manager en werk ik tegenwoordig parttime als docent in het Sociaal Pedagogisch Onderwijs aan volwassenen.

 

 

Werk als zelfstandige

Ik geef trainingen, ik coach mensen en door organisaties word ik gevraagd voor speciale projecten.

 

Trainingen: Sociale vaardigheidstrainingen, Communicatie trainingen, trainingen gericht op teambuilding en samenwerking en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en - effectiviteit. Ik ben geautoriseerd trainer Kernkwaliteiten®   en het Kernkwadrant® en geef daarin open- en in-company trainingen.

 

Coaching: Ik coach leidinggevenden en mensen bij loopbaanplanning én ontwikkeling. Naast dit op het individu gerichte werk, coach ik teams op verbetering van de interne / onderlinge samenwerking, of teams waarbinnen conflicten spelen of hebben gespeeld.

 

Speciale projecten: laatst gerealiseerde project: het opzetten van een afdeling Human Resource Management bij een technische handelsonderneming. Bij die organisatie heb ik op verzoek van de directie heb ik een besluitvormingsmethode ingevoerd die gebaseerd is op het gedachtegoed van Zelfsturende teams.

 

Opleidingen

Sociale Academie (1969-1973). Voortgezette opleiding Groepswerk (1979-1980).

Video-Gestalt/Goodfieldmethode, Managementopleidingen voor directeuren bij De Baak. Opleidingen: Kernkwaliteiten®  en het Kernkwadrant® ; Neuro-linguistisch Programmeren (NLP) en Opleider en Organisatieadviseur in de Sociocratische Kringmethode.

 

Persoonlijk leven

Ik ben sinds 1975 getrouwd, mijn vrouw is pianolerares en we hebben samen 4 dochters, die inmiddels volwassen zijn. In mijn vrije tijd houd ik me ook nog bezig met bijenvolken, met markeren van Lange Afstands Wandelpaden, Bestuurlijk vrijwilligerswerk en zing ik in Ad Hoc zangprojekten.

 

HOME